Hoe berekent u hoeveel zonnepanelen u nodig heeft?

Estimated read time 4 min read

Als u geïnteresseerd bent in het idee om gratis, milieuvriendelijke energie te gebruiken om uw huis van stroom te voorzien en u een reeks zonnepanelen wilt installeren, is een van de meest elementaire vereisten die u moet bijhouden het aantal zonnepanelen dat u gaat gebruiken. gebruik makend van. nodig.

Er zijn veel factoren die bepalen hoeveel je moet gebruiken en of je het daadwerkelijk kunt kopen. Dit omvat het berekenen van uw energieverbruiksdoel (hoeveel energie uw apparaten en apparaten nodig hebben om goed te functioneren), uw beschikbare budget en het type zonnepaneel dat u gebruikt.

Ook kan de prijs variëren, afhankelijk van of u overweegt om hightech Zonnepanelen aan te schaffen of om uw eigen zonnepanelen te maken met goedkopere materialen. Daarom kan het aantal zonnepanelen dat in een array kan worden samengesteld variëren en moet mogelijk ook de kwaliteit worden beoordeeld.

Berekening energieverbruik

Om nauwkeurig te bepalen hoeveel zonnepanelen je nodig hebt, is het belangrijk om te meten hoeveel energie de zonnepanelen kunnen leveren en dat te vergelijken met de waarde die je nodig hebt. Aangezien een gemiddeld huis ongeveer 8000 – 9000 kWh per jaar verbruikt en een zonnepaneel van goede kwaliteit slechts ongeveer 100 – 200 watt aan energie kan leveren, is het aantal panelen dat nodig is om een heel huis van stroom te voorzien behoorlijk groot. .

Natuurlijk hoeft u niet regelmatig zoveel energie te verbruiken, afhankelijk van uw behoeften. Je kunt dat aantal zelfs halveren of zelfs minder, vooral als je een eco-liefhebber bent en weet hoe je apparaten moet kiezen die minder energie verbruiken en toch betere functies bieden.

En als u uw eigen zonnepanelen wilt bouwen, zult u merken dat standaard zonnepanelen met 36 cellen de productiekosten effectief kunnen verlagen. Afhankelijk van de kwaliteit van je zelfgemaakte zonnepanelen heb je maar zo’n 30 tot 40 panelen nodig om je hele huis van stroom te voorzien.

Dit aantal is misschien nog te groot, maar kan verlaagd worden als je extra energie wilt gebruiken, zoals windenergie. Dit kan meer energie leveren op bewolkte of regenachtige dagen wanneer zonnepanelen niet zo goed werken en kan de behoefte aan panelen met minder dan de helft verminderen.

Houd er rekening mee dat verschillende soorten zonnecellen verschillende hoeveelheden energie leveren. De energieopbrengst kan echter eenvoudig worden berekend. Meet na het bouwen van een zonnepaneel de stroom en spanning die het produceert en vermenigvuldig deze om een wattwaarde te krijgen. Het resultaat is dat een klein zonnepaneel van 6 ampère dat bijvoorbeeld 12 volt opwekt, ongeveer 72 watt oplevert.

Zo’n zwak zonnepaneel levert misschien niet al te veel energie, maar het goede nieuws is dat er genoeg goedkope panelen op de markt zijn die meer dan twee keer zoveel stroom kunnen leveren en dat je niet meer hoeft te betalen. Elk meer dan $ 300-400. Zonnepanelen van 10 tot 20 van deze panelen vormen dus een haalbare optie als het gaat om het voeden van grote aantallen energiezuinige apparaten of toestellen.

Verschillende soorten zonnepanelen

Ook de snelheid en efficiëntie waarmee zonnecellen zonne-energie kunnen omzetten in elektriciteit speelt een rol bij het bepalen van het aantal benodigde zonnepanelen.

Voor een paneel met monokristallijne zonnecellen is bijvoorbeeld veel minder zonlicht nodig om een bepaalde hoeveelheid energie te produceren dan voor dunnefilm- of polykristallijne cellen.

Een bedrijf dat monokristallijne zonnepanelen van hoge kwaliteit produceert, heeft wereldrecords op het gebied van zonne-energie-efficiëntie gebroken door zonnecellen te produceren die in staat zijn meer dan 24% van de zonnestralen om te zetten in bruikbare energie.

Sommige onderzoekers denken zelfs dat het mogelijk is om monokristallijne zonnecellen te maken die de efficiëntie van dit soort zonnecellen binnen een paar jaar aanzienlijk kan verhogen tot boven de 30% of zelfs 40%. Zonne-energie in het algemeen.

Een goed voorbeeld van de energie-efficiëntie die deze zonnepanelen kunnen bieden, is dat een zonnepaneel met in totaal 36 monokristallijne cellen doorgaans ongeveer 100 tot 130 watt kan produceren. Dit betekent effectief dat je ongeveer 10 van deze panelen nodig hebt om 1kw (1000 watt) te krijgen. Afhankelijk van de kwaliteit en het merk van het paneel kan de prijs van dit plan variëren.

In tegenstelling tot deze resultaten komen technologieën die polykristallijne cellen gebruiken tegenwoordig zelden in de buurt van de limiet van 20%, en op dunne film gebaseerde technologieën leveren zelden efficiënties op van rond de 15-17%.

You May Also Like

More From Author

+ There are no comments

Add yours