Is slaapmedicatie gevaarlijk? Of is dat nu gewoon een irrelevante waarschuwing?

Slapeloosheid die door het leven loopt, is een aandoening die steeds vaker voorkomt. Met zoveel mensen die zich ellendig voelen en niet in staat zijn om voldoende te slapen om de volgende dag te functioneren, zou je denken dat slaapmedicatie het eerste zou zijn waar ze aan zouden denken. Maar de meeste mensen zijn bang voor drugs die je knock-out slaan. Diazepam heeft bijvoorbeeld de reputatie een verslaving te veroorzaken waar je maar moeilijk vanaf komt. Er zijn bijwerkingen of minder slaapvermogen als de medicijnen eenmaal zijn verwijderd. Maar misschien kunnen die angsten het beste worden achtergelaten bij de oudere generatie slaapmedicijnen die iedereen kent. De nieuwe Z-drugs, de hypnotica – zijn er vandaag, en ze slaan je niet alleen knock-out, ze doen dat met weinig van de langetermijngevolgen die oudere drugs altijd hadden.
Onder andere de medicijnen Ambien, Sonata en Lunesta werken in op de delen van de hersenen die GABA-receptoren worden genoemd, en ze kalmeren de hersenen en maken ons klaar voor de rust van de slaap. Natuurlijk haasten artsen zich niet om deze meteen voor te schrijven; Elke vorm van slaapprobleem van een patiënt, de eerste gedachte van de arts is om het naar een bron te herleiden. De meeste soorten slapeloosheid zijn gemakkelijk (of met een beetje moeite) terug te voeren op een aantal psychische stoornissen of medische aandoeningen. Wat de oorzaken ook zijn, een behandeling die erop gericht is, zou de beste resultaten moeten opleveren voor slapeloosheid.
Maar artsen richten zich vaak op de onderliggende oorzaak van slapeloosheid alsof onderliggende oorzaken gemakkelijk te genezen zijn. Er zijn tal van medische Dormicum 7,5 mg online kopen en psychiatrische problemen die niet gemakkelijk te genezen zijn en die in een tijdsbestek van een paar maanden kunnen worden aangeboord. Voor zulke mensen is de nieuwe generatie slaapmedicijnen natuurlijk precies wat ze nodig hebben.
Deze worden tegenwoordig op grote schaal voorgeschreven en voor de meeste mensen doen ze geweldig werk zonder negatieve effecten, zelfs als ze jarenlang worden gebruikt. En in tegenstelling tot de medicijnen van weleer, heeft moderne slaapgeneeskunde geen invloed op iemand in biologische zin (hoewel men psychologisch heel erg kan verlangen naar iets dat ze al heel lang gebruiken). Sommige mensen zijn bang dat slaapmedicatie goed kan werken zolang je het gebruikt, maar het kan je natuurlijke vermogen om te slapen snel wegnemen en je levenslang volledig afhankelijk maken. Ze noemen dit rebound-slapeloosheid – als je eenmaal stopt met het innemen van de medicijnen, zul je merken dat je alle vermogen om op natuurlijke wijze te slapen bent kwijtgeraakt. De nieuwe generatie heeft hier echter niets van; als slapeloosheid toch terugkeert, kan dat om andere redenen zijn en er is uitstekende cognitieve gedragstherapie voor slapeloosheid beschikbaar die hierbij kan helpen.
Maar het ding om duidelijk over te zijn is: deze medicijnen kunnen geen kwaad. Moet u bij het gebruik van de nieuwe generatie slaapmiddelen de dosering ongeveer een keer per jaar verhogen? Om met deze mogelijkheid om te gaan, voegen artsen altijd cognitieve gedragstherapie voor slapeloosheid toe bij het voorschrijven van deze medicijnen. De therapie leert je je leven om te gooien, zodat je stressgewoonten je er niet van weerhouden om te slapen. Zolang dit gebeurt, is er gewoon geen reden waarom u na verloop van tijd een hogere dosis slaapmedicatie nodig zou hebben.
+ There are no comments
Add yours