Nieuwe supplementen voor diabetes type 2 – Extract van guaveblad helpt bij bloedsuikerspiegel!

Estimated read time 2 min read

Thee gemaakt met guavebladeren wordt al honderden jaren in de volksgeneeskunde in tropische landen over de hele wereld gebruikt als behandeling voor diabetes. De eerste klinische tests van guaveblad als behandeling voor diabetes type 2 zijn pas onlangs uitgevoerd door medische onderzoekers in Japan.

De editie van januari 2010 van het tijdschrift Nutrition and Metabolism meldt dat een studie van twintig in het ziekenhuis opgenomen type 2-diabetici heeft gevonden dat het innemen van benefits of guava leaves sexually  guavebladextract, wat in dit geval een sterk geconcentreerde vorm is, de postprandiale (na de maaltijd) bloedsuikerspiegel verlaagt. met ongeveer 17 mg/dL (0,94 mmol/L).

De manier waarop het guavebladextract werkt, is door de werking van de enzymen alfa-amylase, maltase en sucrase te verstoren, die de maltose- en sucrosesuikers uit de koolhydraten in voedsel afbreken. Alfa-amylase is een bijzonder snelwerkend spijsverteringsenzym dat door uw mond wordt uitgescheiden, dus de werking van guavebladextract is bijzonder nuttig bij het beheersen van de postprandiale stijging van uw bloedsuikerspiegel.

Japanse onderzoekers hebben ook onderzoek gedaan naar langdurig gebruik van guavebladextracten door type 2-diabetici met overgewicht die ouder waren dan 40 jaar.

De studie vond:

een bescheiden daling van de gemiddelde nuchtere bloedglucosewaarden, van 183 mg/dl (10,2 mmol/l) tot 171 mg/dl (9,5 mmol/l)
een bescheiden daling van het gemiddelde HbA1c, van 8,1% naar 7,8%, maar
een spectaculaire daling van het insulinegehalte, van 43,6 E/ml tot 27,5 E/ml (de eenheden verwijzen naar een miljoenste van een eenheid insuline per milliliter bloed).
Dit betekent dat guaveblad zo-zo is voor het verlagen van de bloedsuikerspiegel, maar potentieel zeer nuttig is voor het verminderen van de insulineresistentie. De reden waarom de bloedsuikerspiegel een beetje daalt en de bloedinsulinespiegel veel daalt, is dat cellen worden getransformeerd van zeer insulineresistent naar veel minder insulineresistent… zonder veranderingen in dieet of lichaamsbeweging. Sterker nog, de studie toonde aan dat langdurig gebruik van guavebladextract het totale cholesterol en LDL-cholesterol verlaagde, en verhoogde concentraties van een hormoon genaamd adiponectine, het signaal van vetcellen naar de hersenen dat verder eten niet nodig is.

Insulineresistentie is de onderliggende oorzaak van diabetes type 2, maar een gezond eetplan is nog steeds vereist. Regelmatig gebruik van dit extract zal echter uw eetlust veranderen, zodat een dieet gemakkelijker wordt omdat zowel uw bloedsuikerspiegel als uw HbA1c-waarden dalen. Theeën en extracten van guaveblaadjes zijn verkrijgbaar in reformwinkels met een kruidendokter ter plaatse, een kruidendokter of bij online winkels.

You May Also Like

More From Author

+ There are no comments

Add yours