Waarom programma’s voor gezond gewichtsverlies werken

 

Niet alle ‘programma’s voor gezond afvallen’ zijn gelijk gemaakt. Veel van dergelijke programma’s beweren dat ze ‘gezond’ zijn, maar eerlijk gezegd verdienen de meeste het niet om het woord ‘gezond’ in hun buurt te hebben.

Logisch gezien, zou je jezelf kunnen afvragen hoe het gezond kan zijn om je lichaam te beroven van welke essentiële voedingsstof dan ook? Ja, u kunt afvallen, maar dat komt alleen omdat uw lichaam niet krijgt wat het nodig heeft. Al na korte tijd zal dit zijn tol eisen van uw gezondheid.

Programma’s voor gezond gewichtsverlies zijn programma’s die voldoende voedingsstoffen bevatten om uw lichaam goed te laten functioneren. Goede programma’s moedigen ook een matige hoeveelheid lichaamsbeweging aan, waardoor u overtollige calorieën verbrandt en u zich energieker en gelukkiger voelt.

De caloriefactor

Je hebt waarschijnlijk al honderd keer het vaak geciteerde gezegde gehoord dat ‘calorieën eruit (verbrand) groter moeten zijn dan calorieën in (geconsumeerd). Dat is de enige manier, zeggen ze! De filosofie hierachter is dat als je meer calorieën binnenkrijgt dan je kunt verbranden, je aankomt. Aan de andere kant, als het je lukt om meer calorieën te verbranden dan je kunt consumeren, ga je afvallen.

Maar dit is een simplistisch model dat meer problemen kan veroorzaken dan het oplost.

Laat het me uitleggen. We weten allemaal hoe vervelend een taak kan zijn om calorieën te tellen. Mensen houden het misschien een tijdje vol, maar geven het dan in wanhoop gewoon op. Ze grijpen vaak terug naar het consumeren van wat ze aten voordat ze begonnen zonder iets nuttigs te hebben geleerd over gezond eten.

Dan zijn er mensen die zulke obsessieve ‘calorietellers’ worden dat ze niets kunnen consumeren zonder het caloriegehalte te kennen voordat ze het in de buurt van hun mond laten komen. Het probleem hiermee is dat het mensen aanmoedigt om voedsel te eten dat de neiging heeft om te worden geëtiketteerd met het caloriegehalte. Dit zijn natuurlijk voornamelijk bewerkte en verpakte voedingsmiddelen. Ze vermijden dan veel voedingsmiddelen in hun natuurlijke staat, simpelweg omdat ze niet weten hoeveel calorieën ze bevatten. Dit bevordert ook geen gezond eten.

Het probleem met het caloriegehalte van voedingsmiddelen is dat de meting is gebaseerd op een verouderde wetenschap waarbij voedingsmiddelen tot as worden verbrand om de hoeveelheid vrijgekomen energie te meten. Zowel jij als ik weten echter dat het lichaam voedsel niet tot as verbrandt om zijn energie vrij te maken.

Er zijn veel complexe factoren die ertoe leiden dat energie in verschillende hoeveelheden uit het voedsel vrijkomt. Hoe goed het individu het verteert en vervolgens metaboliseert,ketoxplode gummies zijn slechts twee van de factoren die van persoon tot persoon zullen verschillen. In feite is het caloriegehalte van een bepaald voedingsmiddel een misleidende meting.

Het vetarme dieet of het koolhydraatarme dieet

Vetarme of koolhydraatarme diëten zijn geen goede voorbeelden van programma’s voor gezond gewichtsverlies. Je lichaam heeft zowel vetten als koolhydraten nodig in evenwichtige verhoudingen. Veel diëten hebben de neiging om een onbalans te creëren die ongezond is voor het lichaam.

Dit soort diëten zijn erg moeilijk vol te houden en resulteren gewoon in het tegenovergestelde effect dat je bedoelde, gewichtstoename.

Oefening

Een essentieel onderdeel van elk programma voor gezond gewichtsverlies is een vorm van lichaamsbeweging. Sommigen zeggen dat lichaamsbeweging de beste vriend van een diëter is! Dit komt omdat, hoe meer u traint, hoe meer calorieën u aan energie verbruikt. De juiste soort lichaamsbeweging kan u ook helpen gewicht te verliezen door uw stofwisseling in rust te verbeteren. Doe echter de verkeerde soort oefening en u kunt het lichaam overbelasten en het veel moeilijker maken om af te vallen.

Als je echt wilt afvallen, op een gezonde manier, heb je een matige vorm van lichaamsbeweging nodig die geen extra stress voor het lichaam veroorzaakt, ongeacht wat dat rage dieet je vertelt!

Comments

No comments yet. Why don’t you start the discussion?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *